"Már ha egyetértesz abban, hogy a levés még csak-csak tűrhető formája az evés."

Locsolók kedvence

2016. március 26. - ReceptParadicsom

Annyira finom, hogy félő, hogy ha túl korán készítjük el, mire jönnek a locsolók, már nem marad a süteményből egy szem sem.

Piskótalaphoz:

2 dkg olvasztott vaj
10 dkg cukor
10 dkg liszt
5 db tojás

Epertöltelékhez:

1/2 dl Triple Sec
10 dkg eperkrém turmixoljuk le az epret
5 dkg porcukor
3 dl tejszín

Díszítéshez:

gyümölcszselé
pár szem friss eper
pirított mandula

 

Vékony piskótalapot sütünk: a tojássárgáját a cukor egyharmadával habosra keverjük (így lágyabb tésztát kapunk ), a fehérjét a cukor maradék részével kemény habbá verjük. A sárgájához lazán hozzákeverjük a habot és közben a lisztet is hozzáadagoljuk. A végén az olvasztott vaj kerül a masszába. 180°C-os sütőben sütőpapíron vékony lapot sütünk.

Ha kihűlt kettévágjuk és a lapokat eperkrémmel megtöltjük. Hűtőben 1/2 órát pihentetjük, majd felkockázzuk vagy szíveket szúrunk ki belőle. A sütemények tetejét lekenjük a maradék eperkrémmel. Tetejét friss eperrel díszítjük, amit lezselézünk. Jó étvágyat hozzá.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptparadicsom.blog.hu/api/trackback/id/tr298522810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása