Érdemes kihasználni a spárga szezont, mert nem tart túl sokáig, de ha már unod a spárga levest, dobd fel baconos grissinivel.
Fehér spárgát vettem, levágtam a fás végeit, megpucoltam krumpli pucolóval, majd 3 cm-es darabokra vágtam és kevés vajon megpároltam, majd vízzel öntöttem fel, sóztam. Amikor megfőtt tejföllel elkevert liszttel behabartam, és aprított petrezselyemmel szórtam meg.
Pizza tésztát készítettem: fél kocka friss élesztőt fél dl langyos, enyhén cukros tejbe morzsoltam. Kb. negyed óra múlva a liszthez öntöttem a felfutott élesztőt, sóztam és egy kevés olíva olajat öntöttem hozzá, majd kevés langyos vízzel tésztát gyúrtam belőle. Pár percig dagasztottam, majd fél órára félre tettem. Lisztezett felületen a tésztát kinyújtottam téglalap alakúra. A tésztára rátettem a bacon csíkokat egymás mellé, majd a bacon csíkok mentén derelye szaggatóval elvágtam a tésztát. A baconos tészta csíkokat megtekertem és sütőpapírra tettem, a grissiniket felvert tojással kentem meg, Előmelegített sütőben megsütöttem.
Hozzávalók:
Spárgakrémleves
egy csomag spárga
1 ek liszt
2 ek tejföl
só
vaj
Grissini
25 dkg liszt
fél dl tej
fél kocka élesztő
cukor
só
1 ek olíva olaj
10 dkg bacon