"Már ha egyetértesz abban, hogy a levés még csak-csak tűrhető formája az evés."

Őszi gyümölcsrizs

2016. szeptember 26. - ReceptParadicsom

Tejberizst készítünk, amibe felvert tejszínhabot forgatunk, és különféle gyümölcsökkel gazdagítjuk, így nagyon könnyű és finom gyümölcsrizst a végeredmény. Mindig a szezonnak megfelelő gyümölcsökkel készíthetjük, most így ősszel például körtével, őszibarackkal és szőlővel.

Tejberizs 4 személyre:

15 dkg rizst 2 dl vízben feltesszük főni. Amikor a rizs magába szívta a vizet, felengedjük 5 dl tejjel és hozzáadunk 2 dkg vajat. Forrástól számított két perc után levesszük a tűzről, lefedjük, és meleg sütőbe tesszük, hogy a saját gőzében megpuhuljon a rizs. Időnként villával megkeverjük. Akkor van ész, ha a rizsszemek megduzzadtak, megfőttek és a nedvességet magába szívta a rizs. Ha száraz lenne, kevés tejet még adhatunk hozzá. Hozzáadunk 5 dkg cukrot, majd hagyjuk kihűlni.

250 ml tejszínt felverünk, és a rizsbe forgatjuk óvatosan, majd belekeverjük az aprított gyümölcsöket, ízlés szerint. Jól behűtve tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptparadicsom.blog.hu/api/trackback/id/tr388360894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása