Még utoljára szükségem volt arra, hogy nyári ízek kerüljenek az asztalra, így esett a választás a paradicsomszószban sült padlizsán tekercsre.
A padlizsánt megmostam, két végét levágtam és kb. ujjnyi szeletekre vágtam (hosszában), besóztam és tésztaszűrőbe tettem egy órára, hogy elcsöpögjön, majd kicsit kinyomkodtam és szalvétával felitattam a nedvességet róla. Teflon edényben, kevés olíva olajon a szeletek minkét oldalát megsütöttem és hagytam kihűlni. Egy tálban összekevertem a túrót, a tejföllel, a lereszelt mozzarella sajt felével, sóval és a kakukkfűvel. A kihűlt padlizsán szeletek egyik végébe kanalaztam a masszából és a padlizsánt feltekertem. Begyújtottam a sütőt kb. 200 fokra. Egy jénai aljába kanalaztam a paradicsomszószt és belehelyeztem a padlizsán tekercseket. A tetejükre tettem a maradék reszelt mozzarellát. Sütőben arany barnára sütöttem.
Hozzávalók
1 padlizsán
só
olíva olaj a sütéshez
paradicsomszósz kb. 2 dl
1 golyó mozzarella
20 dkg túró
1-2 ek tejföl
1 tk. kakukkfű