"Már ha egyetértesz abban, hogy a levés még csak-csak tűrhető formája az evés."

Húsvéti muffin

2016. március 25. - ReceptParadicsom

A muffin az egyik leggyorsabban és legváltozatosabban elkészíthető sütemény, ráadásul pár perc alatt ünnepi köntösbe öltöztethetjük és máris húsvéti édességet kapunk.

A muffin alaprecept hozzávalói:

kb.15db muffin-hoz

12,5 dkg vaj
17,5 dkg cukor
2 tojás
30 dkg liszt (sima)
1 tasak sütőpor
1/8 liter tej (1,25 dl)

A vajat felolvasztom, kimérem a lisztet, beleteszem a sütőport és a cukrot, beleütöm a tojást, hozzáadom a vajat és kidolgozom a tejjel. Volt kis maradék dióm így az került most bele és kakaópor, de tehetünk bele reszelt almát, aszalt gyümölcsöket, csokoládédarabokat stb. A muffin formába muffin papírokat teszek, belekanalazom a tésztát és előmelegített sütőben megsütöm 15-20 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizhető. Hagyom kihűlni, majd kiveszem a formából.

Jöhet a díszítés, azt találtam ki, hogy cukormázat készítek, azzal vonom be a muffinokat, tetejére színes cukortojásokat teszek és kis virággal díszítem.

A cukormázhoz porcukrot kevés vízzel elkeverünk, ezt eloszlatjuk a muffinok tetején. Gyorsan kell rátenni a tojáscukrokat, mielőtt megdermed a cukor, majd jöhet a kis virág.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptparadicsom.blog.hu/api/trackback/id/tr608522782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása