"Már ha egyetértesz abban, hogy a levés még csak-csak tűrhető formája az evés."

Spárga saláta

2017. május 04. - ReceptParadicsom

Könnyű majonézes saláta kétféle spárgából paradicsommal és meleg félbarna,
magos pirítóssal ebédre vagy vacsorára.

A fehér spárgát fejétől a végéig megpucoljuk, mindkét spárga fás végét levágjuk,  3 cm-es darabokra vágjuk és sós, cukros vízben főni tesszük. Főzővízbe egy kevés margarint teszünk.  Épphogy megfőzzük, leszűrjük. Tartás mártást készítünk: majonézt elkeverjük kétszeres mennyiségű tejföllel, ízesítjük mustárral,  citromlével, megborsozzuk.

A saláta levélből nagyobbakat tálra tesszük, a spárgát összekeverjük a majonézzel,  a kockákra vágott paradicsommal és a saláta kockákra vágott torzsájával, kisebb leveleivel  és a saláta leveleken tálaljuk. Lehűtjük. Magos, félbarna, meleg pirítós kenyérrel tálaljuk.

Hozzávalók:

15 dkg fehér spárga
15 dkg zöld spárga
só, cukor, bors
majonéz
3 dl tejföl
mustár
citromlé
1 fej saláta
1-2 kemény paradicsom
magos, félbarna kenyér

A bejegyzés trackback címe:

https://receptparadicsom.blog.hu/api/trackback/id/tr112476227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

takacsveca93 2019.04.14. 20:40:59

Ezt meg fogom csinálni Húsvétra, Nem akarok semmi nehezet készíteni, egész jól tartom a diétát, nem akarom elrontani. :) www.ujsagomat.hu/penny-market/ Online megnéztem,hogy akciós-e a spárga
süti beállítások módosítása