Nagyon gyorsan elkészíthető vacsora és még olajszag sem terjeng majd a lakásban, hiszen nem bő olajban, hanem sütőben süthető.
Hozzávalók 1 főre
1 db közepes méretű salátacukkini
1 db tojás
liszt, amennyit felvesz
só
bors
fokhagyma granulátum vagy friss fokhagyma
tejföl
kevés olívaolaj
Elkészítés
A cukkinit megmostam, két végét levágtam és egy nagy lyukú reszelőn lereszeltem. Sóztam, borsoztam, adtam hozzá fokhagyma granulátumot, egy egész tojást és annyi lisztet, hogy sűrű, tésztaszerű állaga legyen. Egy tepsibe sütőpapírt tettem és egy kanállal kiporcióztam a masszát. Egy kevés olívaolajat spricceltem a halmok tetejére és előmelegített sütőben megsütöttem 180 fokon, míg a teteje kicsit megbarnult. Míg sültek a lepények a tejfölt kikevertem sóval, borssal és fokhagyma granulátummal. A lepényeket a fokhagymás tejföllel kínáltam.