"Már ha egyetértesz abban, hogy a levés még csak-csak tűrhető formája az evés."

Aszalt paradicsomos, spenótos, tejszínes csirkemell

2017. január 27. - ReceptParadicsom

Ha szereted a tejszínes csirkét, ezt a receptet feltétlenül próbáld ki. Aszalt paradicsomot kapsz a piacon a magosnál, de szupermarketekben is kapható üvegben, olajban eltéve.

spenotos_aszalt_paradicsomos_tejszines_csirkemell_recept.jpg

Hozzávalók 2 fő részére:

fél kg csirkemell
vaj vagy olívaolaj
só, bors
10 dkg spenót
250 ml tejszín
1-2 gerezd fokhagyma
aszalt paradicsom

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A csirkemellet sózzuk, borsozzuk és tegyük egy kivajazott vagy olajozott tepsibe. Egy serpenyőben fonnyasszuk meg a spenótot egy kevés vajon vagy olívaolajon, adjuk hozzá a fokhagymát, majd engedjük fel a tejszínnel, sózzuk és főzzük addig, míg kissé besűrűsödik. Öntsük le a spenótos tejszínnel a csirkét, tegyünk a tetejére aszalt paradicsomot. Tehetünk még rá kisütött bacon szalonnát is. Addig süssük, míg a csirke megfő, a közepe már nem rózsaszín (kb. 30 perc). Főtt rizzsel tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptparadicsom.blog.hu/api/trackback/id/tr4912160079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása