Nyáron, melegben valami könnyű, lehetőleg zöldséges fogásra vágyunk. Ez egy nagyon egyszerű, gyorsan elkészülő, könnyű nyári étel. Ráadásul nagyon finom.
Kell hozzá cukkini, újkrumpli, paradicsom, tejszín és sajt. Semmi több. A zöldségeket karikázzuk fel és tegyük egy olajozott jénaiba, váltakozva, félig egymásra. Ha a jénai kerek, akkor lehet körben, ha téglalap alakú, akkor sorokban elrendezni a zöldségeket. A tejszínt sózzuk, borozzuk és nyakon öntjük vele a zöldségeket. Fedjük le a jénait alufóliával és addig süssük, míg a krumpli megpuhul. Ezt tűpróbával ellenőrizzük. Ezután eltávolíthatjuk az alufóliát és megszórhatjuk bőven a tejszínes zöldséget reszelt sajttal. Toljuk vissza a sütőbe és süssük addig, míg a sajt kissé megbarnul.
Két főre készítettem, egy nagyobb cukkinit, két nagy krumplit és szintén két nagy paradicsomot szeleteltem fel, két dl tejszínt és 15 dkg trappista sajtot használtam az étel elkészítéséhez.