"Már ha egyetértesz abban, hogy a levés még csak-csak tűrhető formája az evés."

Grill kolbász sajtszósszal és pirított hagymával

2016. március 10. - ReceptParadicsom

Valaki egyszer azt mondta, hogy a sajtszósz mindenhez jó, nagy igazság. Különösen a grill kolbászhoz. Ha pedig pirított hagymát is kínálunk hozzá, akkor az maga a mennyország.

A sajtszószhoz tejszínt melegítek egy teflon edényben, kicsit megsózom, tényleg csak kicsit, mert a sajt is sós. Lapka sajtot és reszelt trappistát olvasztok fel a forró tejszínben, jól elkeverem és kész is. Ez a sajtszósz jó nachos chipshez is.

A pirított hagymához a hagymát megpucolom, karikákra vágom (szétszedem), megsózom és összekeverem liszttel, majd forró olajban barnára sütöm, szalvétával itatom le róla az olajat, így ropogós lesz.

A kolbászokat pedig, ha lehet, bordázott grill serpenyőben sütöm meg, minden oldalukat.

Nagyon hamar elkészül, de össze kell hangolni a munkafolyamatokat, hogy minden egyszerre készüljön el. Előkészítettem a hagymát a sütéshez, majd melegíteni kezdtem az olajat és a tejszínt. A sajt olvasztását, a hagyma és a kolbászok sütését pedig párhuzamosan kell végezi, így körülbelül egyszerre lesznek készen, a hagyma nem hűl ki teljesen (az sem nagy baj, ha mégis), a sajtszósz még nem dermed meg, a kolbász pedig frissen sült, forró. Friss ciabatta illik hozzá.

Hozzávalók két személyre

8 db kis grill kolbász
kb. fél dl tejszín
4 db lapka sajt
kb. 5 dkg trappista sajt

olaj
kevés liszt
2 fej hagyma
ciabatta

A bejegyzés trackback címe:

https://receptparadicsom.blog.hu/api/trackback/id/tr938360898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása