"Már ha egyetértesz abban, hogy a levés még csak-csak tűrhető formája az evés."

Könnyű nyári cukkinis fogás

2016. június 15. - ReceptParadicsom

Nyáron, melegben valami könnyű, lehetőleg zöldséges fogásra vágyunk. Ez egy nagyon egyszerű, gyorsan elkészülő, könnyű nyári étel. Ráadásul nagyon finom.

Kell hozzá cukkini, újkrumpli, paradicsom, tejszín és sajt. Semmi több. A zöldségeket karikázzuk fel és tegyük egy olajozott jénaiba, váltakozva, félig egymásra. Ha a jénai kerek, akkor lehet körben, ha téglalap alakú, akkor sorokban elrendezni a zöldségeket. A tejszínt sózzuk, borozzuk és nyakon öntjük vele a zöldségeket. Fedjük le a jénait alufóliával és addig süssük, míg a krumpli megpuhul. Ezt tűpróbával ellenőrizzük. Ezután eltávolíthatjuk az alufóliát és megszórhatjuk bőven a tejszínes zöldséget reszelt sajttal. Toljuk vissza a sütőbe és süssük addig, míg a sajt kissé megbarnul.

Két főre készítettem, egy nagyobb cukkinit, két nagy krumplit és szintén két nagy paradicsomot szeleteltem fel, két dl tejszínt és 15 dkg trappista sajtot használtam az étel elkészítéséhez.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptparadicsom.blog.hu/api/trackback/id/tr458360908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása