Túrós palacsinta recept kicsit másképp, friss eperrel.
Hozzávalók
a palacsintához:
15 dkg liszt
1 tojás
csipet só
1 kk cukor
3 dl tej
1 dl szódavíz
1 ek olaj
a töltelékhez:
20 dkg eper
20 dkg túró
fél dl tejszín
5 dkg porcukor
sütéshez: olaj
díszítéshez: porcukor, egész eperszemek
Elkészítés
1. A lisztet a tojással, sóval, cukorral, olajjal, tejjel és a szódavízzel kikeverem, a palacsintákat kisütöm.
2. A túrót villával összetöröm, hozzákeverem a tejszínt és a porcukrot.
3. A már langyosra hűlt palacsinták egynegyedébe egy kanál túrós tölteléket teszek és kétszer behajtom, tányérra helyezem.
4. Eperszemekkel és porcukorral díszítem.