"Már ha egyetértesz abban, hogy a levés még csak-csak tűrhető formája az evés."

Maradék húsvéti sonka felhasználása

2016. március 29. - ReceptParadicsom

Sosem sikerül előre belőni, hogy mennyi sonka fogy majd az ünnepek alatt, így mindig többet veszünk a kelleténél, utána pedig törjük a fejünket, hogy mire használjuk fel. Ezen a héten nagy kihívás elé állítom magam és megpróbálom a sonkát minden nap másnak álcázni, mint ami.

4 főre

40 dkg liszt
1 kocka friss élesztő
1 dl tej
cukor

olaj
10 dkg trappista reszelve
10 dkg sonka kockázva
20 dkg brokkoli
1 kis fej hagyma kockázva
1 csokor petrezselyem apróra vágva
2 ek mustár
1 tk citromlé

A tejet langyosra melegítjük, teszünk bele egy csipet cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Amikor felfutott beletesszük a lisztet, ízkés szerint sót és 2 ek olajat és összegyúrjuk, dagasztjuk, majd konyharuhával lefedve félre tesszük kelni. A brokkolit rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük. A hagymát elkeverjük a mustárral és citromlével, belekeverjük a sonkát és a sajtot, valamint a megfőtt és apróra vágott brokkolit. A tésztát kinyújtjuk hosszúkásra, a közepére halmozzuk a sonkás keveréket és összegöngyöljük, mint a bejglit. Egy tepsibe zsírpapírt teszünk és a henger alakú tésztát gyűrű formában a sütőlapra tesszük. Előmelegített sütőben, 190 fokon kb. 20-25 percig sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptparadicsom.blog.hu/api/trackback/id/tr928522840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása