"Már ha egyetértesz abban, hogy a levés még csak-csak tűrhető formája az evés."

Hagymás, sajtos cipó

2016. március 10. - ReceptParadicsom

Szereted a forró, kívül ropogós, belül puha kenyeret, az olvasztott sajtot és az újhagymát? Akkor ezt a receptet neked találták ki! Ez a különleges kenyér jól illik az esti filmnézéshez ugyanúgy, ahogy egy baráti borozáshoz borkorcsolyának. Ráadásul az elkészítése arcpirítóan egyszerű.

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Egy fél kilogrammos kenyeret (két személyes adag) hosszában, majd keresztben vagdoss be úgy, hogy a kenyeret az aljánál ne vágd át teljesen (a fotón láthatod, hogy kell kinéznie). Egy tepsit vagy jénait bélelj ki alufóliával, és erre ültesd rá a kenyeret. A kenyér vágásai közé tegyél sajtszeleteket. Olvassz fel 50g vajat, keverd össze két szál apróra vágott újhagymával és 2 teáskanál mákkal, majd kicsit sózd meg. Ezt a keveréket csurgasd a kenyérre, lehetőség szerint mindenhol érje a vajas keverék. Csomagold fóliába a kenyeret és a sütőben süsd kb. 15 percig, majd alufólia nélkül még további 10 percig.

Hozzávalók
 
  • Fél kg kenyér (cipó)
  • 10 dkg (trappista) sajt
  • 50g vaj
  • 2 szál újhagyma
  • 2 tk mák
  • alufólia

Forrás: http://www.the-girl-who-ate-everything.com/2011/05/bloomin-onion-bread.html

A bejegyzés trackback címe:

https://receptparadicsom.blog.hu/api/trackback/id/tr908360940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása